Magyar English Deutsch
 
 
Velünk egyszerűen és gyorsan megtalálhatja, hogy milyen pályázati forrásokra jogosult!
 
Hogyan működik ez?
1
Adatok bekérése (csak két percet vesz igénybe)
2
Kapott információk elemzése és a megfelelő pályázat kiválasztása
3
Kapcsolatfelvétel
4
Pályázat elkészítése
5
Támogatás utalása
Találja meg most, milyen pályázatra jogosult, csak két percet vesz igénybe!
Kezdje itt

1. Mikor alakult a cég?

Miután heteket töltöttem frusztrálva, hogy találjak a cégünknek megfelelő pályázati lehetőséget, az Asesor Consulting Kft 2 perces Pályázati előminősítő tesztje segítségével nagyon rövid időn belül képbe kerültem a nekünk alkalmas pályázati lehetőségről. Köszönöm!
GYIK

Az európai uniós csatlakozással a magyar gazdasági és nonprofit szervezetek számára megnyíló uniós támogatási összegek hatékony felhasználása, illetve a közösségi pályázatokon való aktív és eredményes részvétel mindannyiunk közös érdeke. Az újfajta szigorú pályáztatási rendszerben könnyen elveszhetünk, de az alábbiakban néhány tippet adunk, hogy könnyebben felkészülhessünk egy konkrét pályázat elkészítésére:

Mi az első lépés, ha pályázni szeretnék?

A legelső körben azt kell tisztáznunk, hogy pontosan milyen fejlesztést szeretnénk megvalósítani, ehhez milyen erőforrások adottak, illetve mi az, amire pályázni szeretnénk. Fontos, hogy olyan fejlesztést találjunk „amely életképes” azaz, a jövőben is fenntartható!

Hol tudok pályázatokat keresni?

Ez az egyik legnehezebb feladat: olyan pályázati kiírást kell találnunk, amely maximálisan megfelel mind az elképzelt fejlesztésünknek, mind pedig a saját szervezetünk is az alapvető kiírásnak. Tipp: a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség koordinálja Magyarországon az európai uniós pályázatokat, ennek a pályázati keresője az alábbi linken érhető el: http://ujszechenyiterv.gov.hu/content/7238

Találtam egy megfelelőnek tűnő pályázatot, mit csináljak?

Egy-egy pályázati kiíráshoz több dokumentum is tartozik (pályázati felhívás, pályázati útmutató, pályázati adatlap, etc.). Ezeket mind részletesen, többször olvassuk el, hogy tisztában legyünk, hogy mik az elvárások a pályázatunkkal szemben.

Nem világos számomra minden a pályázati kiírásban, mit tegyek?

Amennyiben valami nem világos a pályázati útmutatóban, akkor van arra lehetőség, hogy telefonon vagy írásban kérdezzünk a pályázat kiírójától. Fontos, hogy ne értsünk félre semmit, mert ez a pályázat eredménytelenségét is maga után vonhatja.

Fontos a precizitás?

A forma ugyanolyan fontos, mint a tartalom: a beadott európai uniós pályázatok nagy része formai hibából kerül elutasításra, azaz: nem megfelelően, vagy hiányosan lett kitöltve az adatlap. A legkisebb hiba is a pályázat elutasítását vonhatja maga után. Ezért mindent legalább kétszer ellenőrizzünk.

Mennyi idő megírni egy pályázatot?

Egy jól átgondolt pályázat elkészítésére érdemes legalább egy hónapot számolni. Természetesen ez a projekt nagyságától is függ. Folyamatosan kövessük figyelemmel a beadási határidőt, mert elképzelhető, hogy ez menet közben változik.

Minden pályázathoz kell önerő?

Fontos, hogy jól átgondoljuk a pályázathoz kapcsolódó finanszírozást. Minden pályázathoz kell önrész és nagy részben utófinanszírozásúak, azaz először meg kell valósítani a projektet, és utána kapjuk meg a támogatást. Tipp: amennyiben lehetséges szakaszoljuk a projektet (mérföldkövek), így párhuzamosan folyhat az elszámolás is.

Mennyire kell részletesen bemutatni a projektet? Sokat kell „mesélni”?

Világosan és tömören fogalmazzunk: az egyes pontok kitöltésénél mindig tartsuk szem előtt, hogy a pályázatunkat egy olyan személy fogja elolvasni, aki nem ismeri az adott elképzelést, ezért érthetően és világosan fogalmazzunk, ügyelve a rendelkezésre álló karakterek mennyiségre.

Mennyire kell pontosnak lenni a költségvetésnek?

Amellett hogy világosan leírjuk, hogy mit szeretnénk, ezt a pályázatban számszerűen is be kell mutatnunk. Fontos, hogy a pályázat által előírt számszerű mutatók (indikátorok) is pozitívak legyenek.

Megnyertem a pályázatot, mi a következő lépés?

Valósítsuk meg a projektet: amennyiben nyer a pályázatunk, akkor is fontos, hogy odafigyeljünk nemcsak a megvalósításra, hanem ennek dokumentálására és az ezzel kapcsolatos beszámolók küldésére.

A megvalósítás után mi a teendőm?

Nem elegendő annyi, hogy „csak megnyerjük” a projektet, hanem ezt hosszú távon is fenn kell tartani (legalább 3 év). Természetesen, amennyiben jó volt az elképzelésünk, és megállta a piacon is a helyét, akkor ez nem okozhat problémát.

Kell külső pályázatíró szakembert igénybe vennem?

Amennyiben először készítünk pályázatot, jól jöhet egy külső segítség. Fontos, hogy a tanácsadó megléte mellett mi is aktívan vegyünk részt a folyamatokban, hogy legközelebb, akár már önállóan is beadhassunk egy pályázatot.

Hogyan válasszunk tanácsadót?

Amennyiben eldöntöttük, hogy külső tanácsadóra van szükségünk érdemes a környezetünkből tájékozódni, hogy ajánl-e valaki nekünk céget (csak saját tapasztalat alapján). Amennyiben nem, akkor érdemes több céget is megkeresnünk, mert az árajánlatok nagyon széles spektrumban mozoghatnak. Mindig kérjünk referenciákat!

Rólunk
Cégünk, az Asesor Consulting Kft. pályázati és közbeszerzési tanácsadások nyújtására alakult. Az igények bővülésével folyamatosan szélesítettük tanácsadói tevékenységünket az adott területen dolgozó nagy tapasztalatokkal rendelkező szakértők bevonásával. Tanácsadói szakterületeinkből az oldal jobb oldalán választhat, vagy megtalálja itt
Pályázati tanácsadás
Cégünk törekszik arra, hogy a projektek sikeres megvalósításában is aktívan részt vegyen.
Projekt management
Egy elképzelés megvalósításához számtalan szakterület összehangolt közös munkája szükséges.
Műszaki tanácsadás

Cégünk tudása legjavát kínálja a műszaki problémák megoldásához az alábbi szakterületeken: informatika, építőipari és építészeti szaktanácsadás, térinformatika és földmérés.

Közbeszerzés

Cégünk kész és képes bármely közbeszerzési eljárás maradéktalan lebonyolítására, vagy abban ajánlattételi oldalon közreműködésre.

Gazdasági tanácsadás
Cégünk vállalja az állami vagy részben állami szervezetekkel való kapcsolattartást, cégképviseletet.
Eu tagság
2004. május elsején Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, s ezzel számtalan lehetőség nyílt meg...
 
Szolgáltatásaink
 
A 7 legfontosabb kérdés, amelyre feltétlenül tudnom kell a választ, mielőtt bármilyen pályázati tanácsadó céggel elkezdek együttműködniTöbb mint 300 pályázatíró cég van a piacon, ezek között vannak jók és rosszak is. Ez az útmutató biztos segítséget nyújt ahhoz, hogy a legjobb szolgáltatást válassza és a céljainak megfelelő forráshoz jusson.